Željko Bajza

Mlada i neukusna

Dogodilo se to dok sam još bila mlada i neukusna. Išla sam u drugi razred osrednje škole. Tada nisam imala nikakve kontracepcije o životu. Kad sam ga srela na ulici, monumentalno sam se zaljubila u njega. Bio je pravi predstavnik svoje degeneracije. Obasipao me je najljepšim kompleksima. Pošla sam od hipotenuze da me voli. Otišli smo u njegov stan na aparativ. Nije puno trebalo da se nađemo u vrlo delikatesnoj situaciji. Živjeli smo u početku jako konzervativno, hranili smo se uglavnom konzervama. Odjevao se galantno. Kasnije smo putovali po evropskom kontingentu. La Manche smo prešli na projektu. Vozili smo se u metropolitenskoj željeznici, odlazili u nula park. Nismo mogli bez muzike. Posebno smo voljeli slušati bijelce kako pjevaju crnačke duševne pjesme.

Ne znam dokle bi to tako išlo da infinitiv vremena nije učinio svoje. Moj ljepotan je postao jako kilav, ima cirka oko 120 kilograma. Bio je prva truba u nogometu, a danas ne može upasti ni u momčad nogometnih veterinara. Počeo je previše upotrebljavati glagol cuganje i time djeluje antisuprotno našim načelničkim dogovorima. Svojim neadekvatnim ponašanjem dovodi me do granice limesa i često me izbaci iz kontakta. Kući dolazi kasno poslije svih dogovorenih termita. Njegovim nekomponentnim postupcima zapali smo u financijsku krizu. Zbog neotplačenih kredita moramo banci plaćati veliku provinciju. Iz ove situacije može nas izvući samo dobar sanitacioni program.

Sve u svemu postala sam toliko energična na svog suprouga da ga ne mogu živa vidjeti. Kad se nađem u efektu znam mu svašta reći. Zaprijetila sam mu da mi barem orijentalno kaže kad se misli popraviti, jer ću ga inače tako udariti taraciranom stolicom po glavi da će doživjeti arhitektonske poremečaje devetog stupnja po merkalijevom stubištu. Dosta mi je već te njegove uralinovke. Za sve što sam navela ja imam na koncu konca i korpus delikatni. Ne znam samo kako mi nisu prije klinkeri proradili pa da počenem tako zdravo remizirati.

Ovaj skoro analan slučaj ušao bi zacjelo u kanale crne kronike, da nije kao u svakoj pravoj ljubavnoj priči došlo do hepeninga. Moj dragi se iznenada popravio. Više ne polimeriziramo iz dana u dan. Prihvatio se šljake. Na maloj farmi na selu počeo je uzgajati piliće bojlere. Moram priznati da se i ja osjećam prepotentno posebno od kad smo se počeli baviti tenisom. Sport nas je čisto preporodio jer dobro su još stari Rimljani i Grkljani govorili: ”Veni, vidi, vici”, što znači ; u zdravom tijelu zdravi duh.